چگونگی تحصیل در استرالیا علاوه بر اینکه دغدغه افرادی ست که برای اخذ ویزای دانشجویی و تحصیلی اقدام کرده اند، برای فرزندان مهاجرین مقیم استرالیا نیز اهمیت بالایی دارد. هزینه تحصیل در دانشگاه های استرالیا و مدارس خصوصی نسبتا بالاست اما تحصیل در مدارس دولتی استرالیا، رایگان است. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری در استرالیا با توجه به دانشگاه و ایالت محل تحصیل، کمی تفاوت دارند. اما در کل با توجه به کیفیت شرایط تحصیل در استرالیا، هزینه مدارس و دانشگاه ها منطقی و معقول بنظر می رسد. در صورتی که قصد مهاجرت به استرالیا را دارید می توانید اطلاعاتی مفیدی در این مقاله، در زمینه تحصیل در استرالیا کسب کنید.
نظام آموزشی در استرالیا طوری طراحی شده است که آموزش در تمامی مدارس شامل سه مرحله کودکستان، ابتدایی و دبیرستان است. طول دوره کودکستان در استرالیا یک سال است و از پنج سالگی شروع میشود. شاید جالب باشد که بدانید طول دوران ابتدایی و دبیرستان در ایالتهای استرالیا متفاوت است. بعبارتی هر ایالت قوانین مخصوص به خود را دارد ولی بهطور کلی دوران ابتدایی در استرالیا ۶ سال (سال اول تا ششم) یا هفت سال (سال اول تا هفتم) است و دانشآموزان بین سنین شش تا یازده سالگی در مدارس ابتدایی پذیرفته میشوند. طول دوران دبیرستان در استرالیا نیز ممکن است شش سال (سال هفتم تا دوازدهم) و یا پنج سال (سال هشتم تا دوازدهم) باشد. در برخی ایالات مانند ایالت تاسمانیا، طول دوران دبیرستان چهار سال (سال هفتم تا دهم) است و دانشآموزان برای ادامه تحصیل ، سال یازدهم و دوازدهم را در دانشگاه سپری می کنند.
نظام آمورشی و سال تحصیلی در استرالیا چگونه است؟
سال تحصیلی در استرالیا مانند سایر اماکن دنیا، زمان مشخصی دارد اما زمان هر ترم تحصیلی از یک ایالت به ایالت دیگر متفاوت است. ترم های تحصیلی استرالیا به شرح زیر هستند:
در استرالیا نیز همانند سایر نقاط دنیا، تعطیلات کریسمس وجود دارد که از دسامبر شروع میشود و تا ژانویه ادامه دارد. اگرچه خانواده های استرالیا به تحصیلات خصوصی با مربی در تعطیلات و خارج از ساعات مدرسه علاقه زیادی نشان می دهند، اما این امر عمدتا به خانواده های مهاجر رقابت طلب آسیایی فشار وارد می کند. کودکان در مناطق بسیار دور افتاده تکالیف خود را توسط ایمیل دریافت می کنند و به آنها از طریق اینترنت آموزش داده می شود.
مدارس دولتی استرالیا مختص نخبگان نیستند و تحصیل در مدارس دولتی برای عموم آزاد است. برخی مدارس دولتی برای عدهای از نخبگان بسیار دور است. از دیگر سیستم های آموزشی کشور استرالیا میتوان به مدارس خصوصی اشاره کرد که هزینه بالایی دارند، مدارس مستقلی نیز وجود دارند که مذهبی هستند یا برای قومیت های خاصی تأسیس شده اند (مدرسه یهودی،رومی و کاتولیک و غیره).
بسیاری از والدین از آموزش ابتدایی استقبال می کنند چرا که کودکان را تحت فشار قرار نمی دهند و برخلاقیت و آزادی کودک تأکید دارند. از نظر بسیاری از کارشناسان، دانش آموزانی که هنوز در دوره ابتدایی تحصیل می کنند، لازم نیست در این مقطع در امتحان ورودی TEE شرکت کنند. بهتر است دانش آموز بعد از سال 10 ام یا در طول سال 11 ام در این آزمون شرکت کند. بهتر است با آزمون هایی که در ایالات استرالیا با اسامی متفاوت برگزار می شوند، آشنا شوید. آماده سازی برای آزمون ورودی بنا بر درخواست دانش آموز، ممکن است از یک سال تا دو سال طول بکشد. خارج از مدرسه نیز امکان آمادگی برای کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند و یا برای افراد در هر سنی که تصمیم دارند آزمون ورودیشان را تکرار کنند یا برای اولین بار در آن شرکت کنند، وجود دارد. با شرکت در این آزمون ها، علاقمندان یک پله به دانشگاه نزدیکتر می شوند. برای رشته های فنی نیز دوره آمادگی برای آزمون ورودی وجود دارد. پیشنهاد می کنیم اگر فرزند شما از قبل با این آزمونها آشنا نشده است، او را تحت فشار قرار ندهید که در این آزمون ها، شرکت کند.
چنانچه دانش آموزی در آزمون های ورودی مدارس، نمره 80 بگیرد، مدرسه او را می پذیرد و به این ترتیب مشخص می شود که او از بهترین هاست. جالب است بدانید که در اعلامیه منتشر شده از سوی نخبگان استرالیای غربی، دانش آموزانی نیز بوده اند که در این آزمون ها نمرات بالاتر از 99 درصد را کسب کرده بودند البته عده ای نیز بودند که به حد نصاب نرسیدند. دانش آموزانی که مطالب درسی را از بر می کنند، در این آزمون ها موفق عمل نمی کنند چرا که آزمون های ورودی، قدرت تجزیه و تحلیل دانش آموز را ارزیابی می کند. با برگزاری چنین آزمون هایی مشخص می شود که مثلاً در درس ادبیات انگلیسی، دانش آموز یک متن ادبی را از لحاظ جنسیت، نژاد، سیاست، از روی تعصب یا از منظر زیبایی شناختی و ساختار زبانی یا شخصیت و طرح ادبی مورد تحلیل قرار داده است.
کودکانی که قبل از سن نوجوانیشان مهاجرت می کنند تا زمانی که به سطح امتحان ورودی برسند، با این سیستم بزرگ می شوند و به خوبی به این روش های فکر کردن عادت می کنند. دانش آموز سال دوازدهم در تمام طول سال تحصیلی ارزیابی خواهد شد. نمرات پروژه هایی که دانش آموز در طول سال انجام داده است و نمرات نهایی به او اعلام می شود. از این رو در کل طول سال و نه فقط در روز امتحان، او تحت فشار است تا نمرات خوبی کسب کند. مورد دیگری که باید به خاطر سپرده شود این است که معدل نمرات کلاسی و نمرات سالانه نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد . بنابراین اگر فرزند شما بالاترین نمره را در کلاس به دست بیاورد اما هم شاگردی هایش نمره پایینی داشته باشند، نمره کل کلاس پایین می آید.
امروزه برای دانشجویان استرالیایی نحوه ورود به دانشگاه مهم نیست. آنچه برای آنها مهم است، ورود به دانشگاه است. شاید این پدیده در سراسر جهان یک امر عادی باشد. بسیاری از کودکان استرالیایی حتی به خود زحمت رفتن به دانشگاه را هم نمی دهند. تعداد زیادی نیز از شرایط موجود در دانشگاه راضی نیستند و آنجا را ترک می کنند. بعضی دیگر نیز رشته تحصیلی خود را تغییر می دهند. این افراد فقط واحد های آموزشی را به صورت پراکنده می گذرانند و در واقع هرگز به جایگاه شایسته خود نمی رسند. تعدادی از دانشجویان ظاهرا برای سرکار رفتن و به دست اوردن پول در سال دوم تا مدتی از تحصیل انصراف می دهند اما کسانی که به هر دلیلی به دانشگاه باز نمی گردند، به شدت افسرده می شوند. بنابراین صادقانه وارد دانشگاه شدن در استرالیا منطقی ترین کاری ست که می توانید انجام دهید. ورود صادقانه یعنی هدف واقعی شما تحصیل در رشته مورد علاقه تان باشد. در زمینه چگونگی اخذ ویزای دانشجویی استرالیا اطلاعات مفیدی در وبسایت پاسارگاد مایگریشن شرح داده شده است.