ویزای ۱۸۹ استرالیا یکی از بهترین ویزاها برای مهاجرت کاری به استرالیا است. این نوع ویزا برای گرفتن اقامت دائم استرالیا پیشنهاد میشود و نیازی به اسپانسر ندارد. برای اخذ ویزا 189 فقط با کسب امتیاز لازم در رشته مورد نظر، میتوان برای دریافت این ویزا که یکی از انواع ویزای کار استرالیا اقدام کرد. در اینجا به بررسی شرایط گرفتن ویزا سابکلاس ۱۸۹ و مزایای اخذ این ویزا میپردازیم.
ویزای 189 در بین ویزاهای کاری فوقالعاده پرطرفدار است و متقاضی از همان ابتدا اقامت دائم کشور استرالیا را به دست میآورد، اما باید دانست که گرفتن این ویزا و در نهایت اقامت دائم در کشور استرالیا راحت نیست و متقاضی برای اینکه بتواند این ویزا را دریافت کند باید امتیاز بالایی را کسب کند که حداقل امتیاز آن، 80 است که در اینجا بطور کامل به شرح شرایط مورد نیاز برای گرفتن این ویزا میپردازیم:
1- سن متقاضی نباید بیشتر از 45 سال باشد و بهترین سن برای اقدام بین 25 تا 32 سال است. نحوه امتیازبندی بر طبق پیشنهاد وزیر مهاجرت استرالیا به شکل زیر است:
2 – شغل متقاضی باید در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا موجود باشد. متقاضی باید ارزشیابی مهارتی مثبتی داشته باشد تا نشان دهد که برای کار کردن در آن شغل مهارتهای لازم را دارا هست و پس از آن برای اقدام جهت اخذ ویزای ۱۸۹ استرالیا دعوت شود. اگر فرصتهای شغلی برای شغل برگزیدهی متقاضی وجود داشته باشد و رتبهاش از نظر امتیازی بهاندازهی کافی بالا باشد، دعوتنامه را دریافت خواهد کرد که برخی از این شغلها عبارت اند از: مهندسی کشاورزی، مهندسی هوافضا، جراح قلب، نجار و…. البته در نظر داشته باشید که اداره مهاجرت استرالیا هر سال لیست مشاغل مورد نیاز را تغییر میدهد.
3- متقاضی باید تسلط قابل قبولی به زبان انگلیسی داشته باشد که حداقل نمره در آیلتس و تافل در جدول زیر آمده است.
آزمون | قابل قبول | خوب | عالی |
---|---|---|---|
IELTS | حداقل نمره 6 در هر چهار مهارت | حداقل نمره 7 در هر چهار مهارت | حداقل نمره 8 در هر چهار مهارت |
TOEFL | حداقل نمره 12 مهارت شنیداری، 13 مهارت خواندن، 21 مهارت نوشتاری، 18 مهارت گفتاری | حداقل نمره 24 مهارت شنیداری، 24 مهارت خواندن، 27 مهارت
نوشتاری، 23 مهارت گفتاری |
حداقل نمره 28 مهارت شنیداری، 29 مهارت خواندن، 30 مهارت نوشتاری، 26 مهارت گفتاری |
امتیاز | 0 | 10 | 20 |
4- متقاضی باید دارای مدرک تحصیلی معتبر باشد که این مدرک نیز مورد تایید مراکز علمی استرالیا باشد.
امتیازات مدرک تحصیلی:
5- متقاضی هرچه سابقه کاری بیشتری داشته باشد؛ امتیاز بالاتری را کسب میکند که سابقه کاری به دو صورت تقسیم میشود:
1- سابقه کاری مرتبط در استرالیا در 10 سال گذشته:
2 – سابقه کاری مرتبط در خارج از استرالیا در 10 سال گذشته:
6- اگر شخص در استرالیا تحصیل کرده باشد امتیاز او به شکل زیر است:
7- شخص متقاضی باید از نظر سلامت جسمانی در وضعیت مطلوبی باشد و آزمایش های لازم جهت تست سلامت را انجام دهد، نتایج این آزمایش ها برای 12 ماه اعتبار دارد.
8- فرد متقاضی نباید سو پیشینه کیفری داشته باشد و در صورت نیاز باید قادر باشد گواهی عدم سو پیشینه را برای هر کشوری که پس از 16 سالگی در آن حداقل به مدت 10 سال اقامت داشته است را ارائه دهد.
9 – برخی از امتیازات دیگر را در جدول زیر آوردهایم:
امتیاز شرایط مورد نیاز:
که در نهایت متقاضی هرچه امتیاز بیشتری را کسب کند شانس او در گرفتن ویزای ۱۸۹ نیز بیشتر است.
اگر شما هم در جستجوی راههای مهاجرت به استرالیا هستید حتماً عبارت ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل را دیدهاید. اما ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل چیست؟ این ویزا درحقیقت همان ویزای ۱۸۹ و یکی از محبوبترین ویزاهای مهارتی استرالیا است. افراد زیادی هرساله از طریق کار و تخصص که یکی از اصلیترین و رایجترین راههای مهاجرت است برای رسیدن به این کشور اقدام میکنند. از طریق ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل شما میتوانید بدون نیاز به اسپانسر اقامت دائم این کشور را از بدو ورود به استرالیا دریافت کنید. ویزای ۱۸۹ از این نظر ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل محسوب میشود که متقاضی بدون نیاز به اسپانسر ایالتی یا شخص و فقط بنا بر مهارتهای فردی و رزومه خود میتواند حداقل امتیاز لازم را به دست بیاورد. حداقل امتیاز لازم برای اخذ ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل ۶۵ است که در ادامه روشهای کسب این امتیاز را برای شما عنوان میکنیم.
متقاضیان در گام اول، باید حرفه و تخصص مورد نظرشان را از لیست مشاغل موردنیاز استرالیا مشخص کرده و شرایط هر یک از ایالتها و استانهای این کشور را در مهارت انتخابی نیز ارزیابی کنند. ایالتهای استرالیا با درنظرگرفتن نیاز بازار کار خود، معیارهای مختلفی برای پذیرش افراد مهاجر تعیین کردهاند. شما در این مرحله باید باتوجهبه این معیارها و قوانین، امتیاز خود را برای هرکدام از مؤلفههای ذکرشده محاسبه کنید. در آخر اگر جمع امتیازهای شما متناسب با حداقل امتیازها در آن ایالت بود، میتوانید برای اخذ ویزا وارد رقابت شوید.
یکی از اصلیترین مراحل دریافت ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل، معادلسازی مدارک متقاضی مطابق با یکی از ارگانهای مربوطه در این کشور است. این معادلسازی با درنظرگرفتن کد رشته انتخابی و سازمان ارزیابیکننده، میتواند مدتزمان یک هفته تا ۴ ماه طول بکشد. بعد از ارزیابی مدارک، افراد باید فرم ابراز تمایل (EOI) خود را در سیستم SkillSelect استرالیا تکمیل کرده و ارسال کنند. در این مرحله امتیاز متقاضیان بر اساس مقررات و ضوابط هر ایالت محاسبه شده و اگر حداقل امتیاز موردنیاز برای این روند کسب شده باشد، آنها در صف دریافت دعوتنامه قرار میگیرند.
درصورتیکه شرایط متقاضیان بهدقت ارزیابی شده و مدارک موجود در پروندهی آنها نیز تأیید شده باشد، از جانب اداره مهاجرت، دعوتنامهای دریافت خواهند کرد. این دعوتنامه برای اقدام جهت درخواست ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل یا همان ویزای ۱۸۹ استرالیا ارسال میگردد. افراد بعد از دریافت این دعوتنامه، مدتزمان ۶۰ روز فرصت دارند که مدارک خود را تکمیل کرده و سایر الزامات این ویزا را برآورده سازند. این الزامات همان مدارک موردنیاز اخذ ویزای ۱۸۹ شامل گواهی ارزیابی پزشکی، مدارک تحصیلی، گواهی عدم سوءپیشینه و…میشود که در ادامه مطلب آنها را مفصلاً بیان کردیم. در آخر ویزای ۱۸۹ متقاضی اصلی و همراهان او پس از ارسال درخواست و ارائه مدارک در مدتزمان چند ماه صادر میشود.
همهی مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای مهارتی استرالیا به صورت مستقل، باید بهصورت رسمی ترجمه شده و به اداره مهاجرت استرالیا ارسال شوند. این مدارک میتوانند بنا بر شرایط متقاضیان و قوانین ایالت انتخابی متفاوت باشند. به همین خاطر مشورت با وکلای مهاجرتی برای کسب اطمینان از تکمیل این مدارک بسیار مهم و ضروری است.
بعضی از مدارک اصلی و کلی این روند عبارتاند از:
شایانذکر است که گردآوری و ارسال مدارک موردنیاز یکی از مهمترین مراحل اخذ انواع ویزای استرالیا به شمار میآید. بهگونهای که اگر کوچکترین نقص و یا اشتباهی در این اسناد وجود داشته باشد و یا عدم اطمینان از صحت این مدارک میتواند پرونده متقاضی مهاجرت را با ریسک رد صلاحیت یا همان ریجکت شدن مواجه کند.
به طور کلی ویزاهای مهاجرت با مهارت عمومی یا همان GSM استرالیا شامل ساب کلاسهای 189، 190 و 491 میشود. در ادامه با شباهتها و نقاط مشترک هر زیر گروه ویزای GSM بیشتر آشنا خواهید شد:
شرایط اساسی خاص و شباهتهای خاصی بین هر 3 ویزا وجود دارد. در هر 3 مورد متقاضیان باید:
هنگامی که تمام این شرایط برآورده شد تازه زمان آمادهسازی و ارسال EOI است. EIO یک برنامه آنلاین برای درخواست ویزا در SkillSelect است. در نهایت از طریق ارسال این مدارک است که دعوت نامهها برای متقاضیان هر یک از سه کلاس ویزا صادر میشود. به عبارتی متقاضی باید قبل از درخواست هر یک از ویزاها توسط SkillSelect دعوت شده باشد.
تفاوتهای این سه ویزا زیاد است و بررسی همگی آنها پس از ثبت EOI شروع میشوند. در ادامه با تفاوتهای این سه ویزا آشنا خواهید شد:
میتوان گفت ویزای 189 استرالیا بهترین ویزای مهاجرت کاری به استرالیا است چون دائمی و مستقل است. ویزای ساب کلاس 189 به متقاضیان این امکان را میدهد تا در هر منطقه از استرالیا به طور دائم زندگی و کار کنند، صرف نظر از اینکه در زمان درخواست در استرالیا باشند یا نباشند. به عبارتی با گرفتن این ویزا هیچ شرط خاص دیگری لازم نیست.
از نکات جالب دیگر این ویزا در مقابل دو ویزای دیگر میتوان به رقابتیتر بودن این ویزا اشاره کرد چون فقط برخی از متخصصان میتوانند برای این ویزا درخواست دهند. اساسا لیست مشاغل موجود در این ویزا زیاد نیست. لیست مربوطهMLTSSL (لیست مهارتهای استراتژیک متوسط و بلند مدت) لیست مورد نیاز این ویزاست.
ویزای 190 استرالیا هم یک ویزای دائمی است و روند آن اساسا همان روش ویزای 189 است، اما تفاوت در این است که متقاضیان برای درخواست دولت فدرال (SkillSelect) دعوت نمیشوند بلکه بیشتر توسط یک ایالت یا منطقه دعوت میشوند.
این به این معناست که متقاضیان در بیشتر موارد نیاز به شرکت در مسابقه کسب امتیاز ندارند، اما برخی از ایالتها مانند NSW و Victoria وجود دارند که فقط نامزدهای با امتیاز بالا به آنها دعوت میشوند.
ویزای 190 نیاز به معرفی متقاضی توسط ایالتی از استرالیا برای درخواست دارد و هر ایالت و سرزمین شرایط خاص خود را در رابطه با افرادی که میخواهند معرفی کنند دارد.
فقط متقاضیانی که موارد زیر را دارند میتوانند درخواست این ویزا را بدهند:
مشاغل موجود در لیست MLTSSL یا STSOL یا همان لیست مشاغل ماهر کوتاه مدت) و لیست ROL یا همان فهرست مشاغل منطقهای میتوانند برای این ویزا اقدام کنند.
نکتهای که در خصوص این ویزا وجود دارد این است که بسیار معمول است که ایالتها و سرزمینها به افرادی که در حال حاضر در این منطقه زندگی میکنند، تحصیل میکنند یا کار میکنند، اولویت میدهند. بنابراین این اولویتبندی تا حدی کار را سخت میکند.
دقیقا مانند ویزای 190، ویزای 491 استرالیا به اسپانسرشیپ ایالت یا سرزمین احتیاج دارد اما تفاوت عمده این 2 ویزا در این است که در ویزای 491 ویزای موقت با اعتبار 5 ساله به شخص اعطا میشود.
پس از اعطای ویزا، شخص متقاضی و اعضای خانواده او باید حداقل 3 سال در یک منطقه خاص از استرالیا ساکن شوند و درآمد سالانه حداقل 53900 دلار کسب کنند و زمانی که این دو شرط را برآورده کنند، میتوانند برای ساب کل ویزای دائمی خود درخواست دهند.
از مزایای این ویزا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه ویزای ۱۸۹ کشور استرالیا به صورت زیر است:
اداره مهاجرت استرالیا شرایط و مدارک اصلی متقاضی را بررسی و ارزیابی میکند که مدت زمان گرفتن ویزای استرالیا میتواند به علت شرایط شخصی برای ویزای کار استرالیا متفاوت باشد، از جمله:
ولی در حالت کلی مدت زمان صدور ویزای استرالیا در 75% درخواستها طی 8 ماه پردازش شدهاند و در 90% درخواستها طی 10 ماه پردازش شدهاند.
ویزای 189 استرالیا ویزای دائم است، اما شخص برای مدت 5 سال اجازه پرواز دارد، او میتواند در طول این 5 سال شرایط شهروندی استرالیا را به دست آورد. بدین صورت که از روز اول که به استرالیا مهاجرت میکند، 3 سال از 4 سال را در استرالیا است. با این شرط که سال آخر حداکثر 3 ماه خارج از استرالیا باشد. هر یک از اعضای خانواده به صورت مجزا باید اقامت خود را در استرالیا برای دریافت سیتیزن شیپ استرالیا انجام دهد. اگر شخص نتواند شهروندی استرالیا را دریافت کند، یعنی کمتر از 3 سال در طول مدت ویزا در استرالیا مانده است، باید برای 5 سال دیگر اجازه پرواز به استرالیا را بگیرد. در آخر اگر شخص واجد شرایط باشد میتواند برای شهروندی کشور استرالیا درخواست بدهد.
گرفتن ویزای ۱۸۹ سختیهایی دارد اما متقاضی هرچه امتیاز بالاتری بگیرد؛ راحت تر میتواند این ویزا را دریافت کند. ویزای ۱۸۹ تنها بر پایه تخصص و مهارت فرد متقاضی صادر می شود پس اگر فردی مهارت خاصی داشته باشد؛ به آسانی میتواند این ویزا را اخذ کند که مدت زمان اخذ این ویزا به طور کلی در ۹۰ درصد از درخواستهای ویزای ۱۸۹ استرالیا در بازه زمانی بین ۸ الی ۱۰ ماه بررسی می شوند و اگر شخص موفق به گرفتن این ویزا شد میتواند به راحتی در کشور استرالیا اقامت کند. برای اینکه قدم های محکمی در این راه بردارید، بهتر است از اطلاعات و تجربه وکلای مهاجرت کمک بگیرید. گروه مهاجرتی پاسارگاد در ایران و استرالیا مشاوره شما در این زمینه خواهند بود. با ما تماس بگیرید و یا سوالات خود را از طریق دیدگاه ها با ما درمیان بگذارید.
شغل متقاضی باید در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا موجود باشد. متقاضی باید ارزشیابی مهارتی مثبتی داشته باشد تا نشان دهد که برای کار کردن در آن شغل مهارتهای لازم را دارا هست و پس از آن برای اقدام جهت اخذ ویزای ۱۸۹ استرالیا دعوت شود. برخی از این شغلها عبارت اند از: مهندسی کشاورزی، مهندسی هوافضا، جراح قلب، نجار و…. البته در نظر داشته باشید که اداره مهاجرت استرالیا هر سال لیست مشاغل مورد نیاز را تغییر میدهد. در مجله پاسارگارد لیستی از این مشاغل وجود دارد.
این سوال یکی از سوالات رایج در خصوص مهاجرت به استرالیاست. در جواب این سوال باید گفت یکی از تفاوتهای اصلی بین این دو ویزا این است که در ویزای 189 هیچگونه شرایطی برای حمایت مالی لازم نیست اما دارندگان ویزای اسپانسری مهارت 190 باید توسط یک کشور یا منطقه حمایت مالی شود.
همچنین دارندگان ویزای 189 از همان ابتدا هیچ محدودیتی در نقل مکان و تدریس در ایالتهای دیگر ندارند. در صورتی که دارندگان ویزای 190، محدودیتهایی در این زمینه دارند.
شباهتهایی در شرایط این سه ویزا وجود دارد، از جمله: در هنگام درخواست ویزا سن فرد زیر 45 سال باشد، قادر به گرفتن شغل در یکی از لیستهای شغلی باشد، قبل از درخواست ویزا، ارزیابی مهارتهای شغلی خود را کسب کرده باشد، بتوانند حداقل شرایط انگلیسی را برآورده کند و در آزمون امتیازات حداقل 65 امتیاز کسب کند.
از جمله مزایای این ویزای میتوان به این موارد اشاره کرد. امکان اقامت دائمی، استفاده از وام خرید خانه، استفاده از خدمات بهداشت و درمان رایگان، امکان دریافت کار و خواندن درس در این کشور، امکان همراهی خانواده متقاضی، گرفتن پاسپورت برای فرزندانی که در استرالیا متولد میشوند و همچنین میتوانند اسپانسر اقوام واجد شرایط خود شوند.