شرایط کار در استرالیا برای ایرانیانی که قصد مهاجرت به استرالیا را دارند با سایر مهاجرین یکسان است. در استرالیا نیز هیچ کارمندی با رفتاری ناعادلانه و یا شرایط کاری غیراستاندارد رو به رو نخواهد شد. اگر این اتفاق بیفتد، از طریق قانونی میتوان شکایت و پیگیری کرد. در حقیقت در کشور استرالیا تمام تلاش بر این است تا از حقوق ابتدایی و اساسی یک کارمند دفاع شود. شرایط کار در استرالیا برای ایرانیان بیش از هر چیزی به تخصص آنها بستگی دارد. افراد متخصص میتوانند به راحتی در استرالیا کار پیدا کنند و درآمد خوبی داشته باشند.
خوشبختانه کار در کشور استرالیا وضعیت ثابت و موفقی دارد. از طرفی ارزش دلار استرالیا در سالهای اخیر رشد خوبی داشته است. نرخ بیکاری در استرالیا بین پنج تا شش درصد نوسان دارد که مسلما رقم اقتصادی خوبی است. تعداد شاغلین این کشور در سال ۲۰۱۸، حدود سیزده میلیون نفر اعلام شدهاند. این تعداد شاغل در مقابل جمعیت حدودا بیست و پنج میلیونی این کشور فوقالعاده است. پس اگر دنبال یک آینده درخشان هستید، این کشور برای شما راه پیشرفت را باز خواهد نمود.
شاید از خودتان بپرسید چرا استرالیا به یکی از اصلیترین و مهمترین مقاصد مهاجرت تبدیل شده است؟ دلیل این امر نداشتن تعداد کافی نیروی حرفهای و متخصص در این کشور است. همین موضوع باعث شده است که استرالیا لیستی از مشاغل مورد نیازش را هر ساله ارائه دهد تا بتواند نیروی متخصص و حرفهای را برای مهاجرت به این کشور جذب نماید.
در مورد مزایا و حقوق و شرایط کار در استرالیا برای ایرانیان باید گفت که بسته به شغل مورد نظر میتواند متفاوت باشد. اما یک استاندارد ملی استخدام که شامل ده اصل اساسی برای تمام کارمندان دائمی وجود دارد. این ده اصل شامل موارد: حداکثر ساعت کاری در طی یک هفته، تقاضا برای منعطف بودن در نظم و ترتیب کارها، دادن مرخصی به والدین و حقوق مربوطه، داشتن مرخصی سالانه، مرخصی شخصی و یا پزشکی و فوت، مرخصی ساعتی، مرخصی ارائه سرویسهای طولانی مدت و تعطیلات عمومی و همچنین مطلع کردن از تمام شدن قرارداد و پرداخت کردن هزینههای مربوطه و اضافی و نهایتا دادن یک نسخه کامل از اطلاعات کار منصفانه و عادلانه است. برای سال ۲۰۱۹ حداقل دستمزد رسمی برای هر ساعت کار، 15.96 دلار استرالیا اعلام شده است.
یکی از مزایای مهاجرت به استرالیا این است که اگر حتی اگر با ویزای تحصیلی به استرالیا رفتهاید، اجازه کار کردن به صورت پارهوقت را خواهید داشت. برای مثال دانشجویان هفتهای بیست ساعت اجازه کار کردن دارند.
با مطالعه و به دست آوردن اطلاعات قبل از مهاجرت به این کشور میتوانید تا مقدار زیادی نگرانیهایتان را در مورد کار کردن در این کشور کم کنید. مثلا سعی کنید اطلاعاتی در مورد اینکه چه مشاغلی در این کشور کمبودشان به شدت احساس میشود به دست آورید و یا سعی کنید که یک رزومه و سابقه شغلی حرفهای برای خودتان تهیه کنید. فراموش نکنید که اگر قبل از انجام هر کاری برای آن به خوبی برنامهریزی کنید با نتایج شگفتانگیزی روبهرو خواهید شد.
درست است که این کشور برای مهاجرت کاری بسیار فوقالعاده است. اما این نکته را فراموش نکنید که شرط پیدا کردن شغل، دانش و تخصص بالا است. این تخصص میتواند به انواع فیلدهای مهندسی و یا مشاغل خدماتی چون آشپزی و آرایشگری و غیره مربوط شود. با بررسی فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا میتوانید با در نظر گرفتن تخصص خودتان در این کشور مشغول به کار شوید.
استرالیا یکی از کشورهای تقریبا پرهزینه است اما این نکته هم نباید فراموش شود که بالاترین درآمد سرانه را دارد. درآمد سرانه این کشور طبق آخرین آمار، حدود چهل و هشت هزار دلار در سال تخمین زده شده است. دستمزد حداقلی یک کارگر، هجده دلار در ساعت است و همینطور که اشاره کردیم دولت از افرادی که دستمزدهای پایین تر از میانگین داشته باشند حمایت میکند. حمایت از طریق مختلف از جمله معافیتهای مالی پوششدهی میشود. آمار زیر دستمزد سالانه برخی از مشاغل که جمعیت کثیری از مهاجران به انجام آنها می پردازند، در زیر ارائه شده است:
همچنین در وبسایت اداره کار این کشور هر پنج سال یک بار، گزارشی از آینده وضعیت مشاغل با توجه به تحلیل و بررسی نیازهای روز بازار کار ارائه می شود. براساس این گزارش تا پایان سال ۲۰۲۳، دو سوم رشد مشاغل مربوط به فیلدهای آموزش و پرورش، خدمات فنی، تخصصی و علمی است. همینطور برای رشتههای مربوط به ساختمانسازی، راهسازی و حمل و نقل جادهای، گردشگری و بخشهای آموزشی مربوط به بینالملل نیز شانس بالایی برای اشتغال وجود دارد. این رشتهها در این کشور وضعیت خوب و پویایی دارند.
لیستی با عنوان( The Migration Occupationsin demand list) یا به طور مختصر MODL وجود داشت که برای افراد مهاجری که مایلند در استرالیا مشغول به کار شوند، تهیه شده است. در حقیقت این لیست توسط وزات آموزش و اشتغال استرالیا و با در نظر گرفتن نیاز کارفرمایان منتشر میشد. هر سال به طور میانگین این لیست دو بار بررسی میشد و دلیل این امر هم احتمال کمبود نیرو در یک فیلد کاری بود. با این وجود این به این معنی نبود که این لیست هر سال دو بار ویرایش شود و یا تغییر کند. ویرایش این لیست زمانی اتفاق میافتاد که دولت استرالیا تمایل به ایجاد تغییر و اصلاحاتی مهم در بازار کار داشت. با در نظر گرفتن تمام این نکات پیشنهاد میشود که قبل از هر گونه اقدامی و حتی مهاجرت برای این کشور برای تضمین زندگی امنتر برای خودتان این لیست مشاغل استرالیا را حتما مطالعه کنید.
باید به این نکته توجه کرد که کارفرمایان این کشور تمایل به اشتغال طولانی مدت نیروی کار خود دارند. پس با داشتن ویزای استرالیا به طور بلندمدت یک امتیاز مهم برای پیدا کردن کار در این کشور خواهید داشت. نکته مهم دیگر این است که یک رزومهای حرفهای و تخصصی برای خودتان بسازید، یک رزومه حرفهای به کارفرما نشان میدهد که شما سزاوار گرفتن آن شغل هستید. رزومه شما در حقیقت مدرکی برای اثبات تواناییها و قابلیتهای شما است. پس برای داشتن یک رزومه خوب یک سابقه کار خوب باید داشته باشید.
این نکته را هم بدانید که سابقه کار داشتن در استرالیا یک امتیاز محسوب میشود. اگر سابقه خاصی ندارید، توقع خودتان را از پیدا کردن شغل رده بالا پایینتر بیاورید. چون شاید مجبور به کار کردن در زمینه شغلی پایین تر از آن چه که قبلا داشتید، بشوید. اما زمانی که کمی جا بیفتید، قطعا کار بهتری پیدا خواهید کرد. کاری که باید انجام دهید این است که از طریق وبسایتهای کاریابی در استرالیا همچون bluecollar ،jobnet ،jobsearch ،seek هم زمان برای چند شغل درخواست بفرستید، تا نهایتا در یکی از آنها پذیرفته شوید.
در ادامه این مقاله در خصوص کار در استرالیا برای ایرانیان بخشی از گفتگوی زنده اینستاگرامی گروه مهاجرتی پاسارگاد با آقای عرفان شیرزادی که یکی از مهاجران موفق به استرالیاست و از طریق ویزای اسکیل ورکر (Skill Worker) به استرالیا مهاجرت کرده است و اکنون در سیدنی زندگی میکند را آوردهایم. با ما همراه باشید.
شیرزادی در ابتدای گفتگویش در خصوص نکاتی که قبل از اقدام به مهاجرت باید آنها را بررسی کرد، گفت: از جمله نکاتی که در زمان مهاجرت به هر کشور باید آن را بررسی کنید، بررسی قوانین مهاجرتی آن کشور است. خیلی از کشورها قوانین مهاجرتی خاص و شفافی ندارند، اما استرالیا یکی از کشورهایی است که با توجه به چند فرهنگی بودنش و نیازش به جذب مهاجران برای شرایط خاص کاری، یکی از کشورهای با قانون مهاجرت شفاف است.
او در ادامه گفت: اگر میخواهید از مهاجرتتان لذت ببرید اول از همه باید سطح دانش زبان انگلیسی خود را مشخص کنید و در تمام پروسه مهاجرتتان از تقویت دانش زبانتان غافل نشوید.
پروسه مهاجرت کاری یا Skill Worker مثل همه دیگر فرایندهای مهاجرتی شامل سه بخش است بخش اول یا Assessment است که اصل ماجرای مهاجرت در این قسمت انجام میشود. بخش دوم EOI است که در واقع همان پاسخگویی و تکمیل فرمهای آنلاین برای بررسی پرونده شماست و در نهایت قسمت آخرلاج ویزاست. این مرحله همان آپلود مدارک پرونده مهاجرتی است.
شیرزادی که خود در فرایند مهاجرتش از مشاوره وکلای مهاجرت گروه مهاجرتی پاسارگاد استفاده کرده است، معتقد است که در طی پروسه مهاجرت بهتر است همیشه یک وکیل مهاجرت در کنار شما باشد چون هر چقدر شما اطلاعاتتان را تکمیل کنید باز هم در حین انجام این مراحل مواردی پیش میآید که حضور یک متخصص میتواند به سریعتر انجام شدن و رفع موانع کمکتان کند.
او در ادامه در خصوص ویزای اسکیل ورکر میگوید: این روزها کلا مهاجرت از طریق Skill Worker به استرالیا نسبت به گذشته خیلی سخت شده است و اکنون دو ساب ویزای 189 و 190 برای این روش مهاجرت وجود دارد و فعلا ویزای 491 معلق است.
از نظر عرفان شیرزادی بهترین سن برای اقدام به مهاجرت از طریق ویزای اسکیل ورکر سن 30 یا 31 سالگی است، یعنی شخصی که در 22 سالگی از یک دانشگاه قابل قبول مدرک لیسانس خود را گرفته و توانسته سابقه کاری خوبی جمعآوری کند و دانش زبانش هم خوب است. اگر شخصی هر یک از این موارد را ندارد احتمالا امتیاز لازم را هم نمیتواند برای مهاجرت از این طریق کسب کند.
22 سالهها یا کسانی که تازه از دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند هم میتوانند برای ویزای دانشجویی استرالیا اقدام کنند، هر چند اکنون هزینه تحصیل در دانشگاهها برای ایرانیان بسیار بالاست و تقریبا معادل 450 تا 500 میلیون در یک سال در میآید.
دیگر روش مناسب کار در استرالیا برای ایرانیان بیزینس ویزاست که مناسب افرادی است که سن بالاتری دارند، در ایران شرکت داشتهاند و سابقه و گردش مالی خوبی هم دارند. در واقع این افراد چاره دیگری برای مهاجرت ندارند. هر چند این روش در ابتدا هزینه زیادی دارد و اقامت اولیه آن دائمی نیست اما برای ورود به استرالیا و گرفتن اقامت دائم گزینه مناسبی است.
شیرزادی برای مهندسان مکانیک یعنی کسانی که مهندسی عمران و مکانیک یا تاسیسات ساختمانی خواندهاند و سابقه کار در ایران را دارند هم گفت: باید در نظر داشته باشید که شرایط برای این افراد برای مهاجرت به استرالیا در مقایسه با کانادا کمی سختتر است چون استرالیا به اندازه کانادا صنعتی نیست.
اما در کل مهندسان مکانیک برای مهاجرت ابتدا باید عنوان درفتر، کار را شروع کنند و بعدها اگر زبانشان خوب بود به عنوان Project Engineer یا Designer Engineer و در نهایت به عنوان Designer Manger در استرالیا کار کنند.
شیرزادی میگوید: کسانی که در رشته نقشهبرداری سابقه کار دارند، میتوانند در استرالیا در پروژههای حملونقل شهری کار پیدا کنند. البته در حال حاضر در ملبورن شرایط کار در استرالیا برای ایرانیان که این تجربه را دارند، بیشتر است چون چندین پروژه فرودگاهی و تونل زیرشهری در این شهر در حال انجام است.
عرفان شیرزادی در پاسخ به این سوال که مدرک PTE برای پیدا کردن کار در استرالیا برای ایرانیان بهتر است یا آیلتس میگوید: توصیه من این است که همه به سمت آزمون PTE بروند، چون راحتتر از آیلتس است و ضمنا برای افرادی که دانش زبانشان خوب نیست این آزمون در حال حاضر سادهتر است.
آزمون دولینگو هم آزمونی نسبتا ساده است که حداقل در حال حاضر مورد تایید اداره مهاجرت استرالیا و نیوزلند نیست.
فراموش نکنید که اصلیترین منبع پیدا کردن کار برای مهاجران لیست مشاغل مورد نیاز در استرالیا است که هر ساله برای ایالتهای گوناگون منتشر میشود. اگر سوالی در مورد پیدا کردن کار در استرالیا یا دریافت ویزا مورد نظرتان دارید، پیشنهاد میکنیم برای بررسی بهتر وضعیت بازار کار، از یک وکیل مهاجرتی کمک بگیرید و با او مشورت کنید. وکلای مهاجرت پاسارگاد به قوانین همه ایالات در زمینه ویزای مهارت استرالیا و همچنین مشاغل مورد نیاز هر ایالت کاملا اشراف دارند و میتوانند راهنمای خوبی برای شما باشند.
برای تماس با ما کلیک کنید.
ویزای 189 بهتر است یا ویزای 190؟
ویزای ۱۸۹ ویزای مستقل استرالیاست که با ورود به استرالیا میتوانید در هر ایالتی که تمایل داشتید سکونت کنید. اگر با ویزای ۱۹۰ وارد استرالیا شدید باید ۲ سال اول را در ایالتی باشید که از آن اسپانسرشیپ دریافت کردهاید. هر دو ویزا اقامت دائم استرالیا هستند.
با چه ویزایی میتوان در استرالیا مشغول کار شد؟
یکی از مزایای مهاجرت به استرالیا این است که اگر حتی اگر با ویزای تحصیلی به استرالیا رفتهاید، اجازه کار کردن به صورت پارهوقت را خواهید داشت. برای مثال دانشجویان هفتهای بیست ساعت اجازه کار کردن دارند.
مزایا و حقوق کار در استرالیا چقدر است؟
در مورد مزایا و حقوق و شرایط کار در استرالیا برای ایرانیان باید گفت که بسته به شغل مورد نظر میتواند متفاوت باشد